Voor Engelse vertalingen gesloten

Misschien is het al opgevallen, maar verwijzingen naar vertaalwerk heb ik een tijdje terug uit mijn socialmedia-profielen gehaald. Op mijn website heb ik de delete-knop nu ook zijn werk laten doen. Tijd om het officieel maken.

Ik verzorg geen Engelse vertalingen meer.

Lees meer...

Doen: voorjaarsschoonmaak van je blog

Inzichten wijzigen, je tone of voice en kernactiviteiten misschien ook. Je oude blogposts blijven ondertussen ongewijzigd online. Ook als ze achterhaald zijn of je doel niet meer dienen . Tot jij daar iets aan doet. Ga opschonen!

Lees meer...

LinkedIn is een social media platform: posten maar!

Geef je bedrijf een gezicht op LinkedIn en kom boven het maaiveld uit. Is je profiel in orde? Dan is de content die je deelt aan de beurt. LinkedIn is een zakelijk social mediaplatform: posten maar!

Lees meer...

Geef je bedrijf een gezicht op LinkedIn

LinkedIn is het niveau van online vergaarbak van cv's al lang ontstegen. Het is met recht een zakelijk social mediaplatform. Zet LinkedIn in om je bedrijf een gezicht geven. Geef je profiel een make-over en kijk ook verder dan je eigen profiel. Betrek bijvoorbeeld ook je medewerkers bij het proces.

Lees meer...

Non-disclosure agreement voor een tekstschrijver?

Apple heeft een engineer ontslagen nadat zijn dochter (nog) geheime informatie over de iPhone X had gedeeld in een vlog. Mijn mond viel even open. Wie werkt op het gebied van productontwikkeling zou echt beter moeten weten: informatie mag pas naar buiten als daar toestemming voor is gegeven. Daarom wordt je een non-disclosure agreement (NDA) voorgelegd waarin je geheimhouding belooft. De dochter zat (te) dicht op het vuur en wilde knallen met een dikke primeur. Zij had nergens voor getekend.

Tijd voor een ongemakkelijke vraag. Hoe safe is jouw vertrouwelijke bedrijfsinformatie bij jouw tijdelijke krachten en externen?

Lees meer...

Regels voor competities en promoties op Facebook

Het bekende like-deel-win-treintje is in strijd van de Facebook-richtlijnen. Dit is niet nieuw. Wat wél nieuw is, is dat Facebook beter op de naleving hiervan let. Een gewaarschuwd bedrijf telt voor twee. Zo maak je je promoties en competities Facebook-proef:

Lees meer...

Personal branding op social media - dos en don'ts

Als je op social media profielen en pagina's voor je bedrijf hebt, is een privé-account niet (meer) écht privé. Je bent en blijft een verlengstuk van je bedrijf, een merk: een kwestie van personal branding. Dat betekent nadenken wat je post, regelmatig tot 10 tellen, maar ook een extra kanaal waar je je professionele kwaliteiten kunt etaleren én je bedrijf.

Lees meer...

Hashtags op Twitter, Instagram en Facebook

Het gebruik van hasthags verschilt per social media -platform, net als de meerwaarde ervan. De basisregels en -functionaliteit voor hashtags op Twitter, Instagram en Facebook:

Lees meer...

Webteksten: zelf schrijven of uitbesteden aan een tekstschrijver?

Teksten voor je nieuwe website schrijven: ga je doe-het-zelven of besteed je dit uit? Dit is een open vraag. Je kent je producten en je doelgroep en als je dan ook nog eens een beetje kunt schrijven, kun je een eind komen. Alleen... Wil je dat ook en is het de beste optie voor jou? 5 belangrijke punten van overweging:

Lees meer...